Кметът на Община Троян и управителят на Националното изложение в Орешак се срещнаха с посланиците на Австрия и КНДР

Сряда, 31 Октомври 2012 12:41

Кметът Донка Михайлова и управителят на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в с. Орешак Иван Чакъров проведоха поредица от срещи с ръководители на дипломатически мисии у нас. Целта – спечелване на интерес към Троян и района и бъдещ културен обмен.

На 31 октомври 2012 г. г-жа Михайлова и г-н Чакъров бяха приети от посланика на Австрия Герхард Райвегер и извънредния и пълномощен посланик на република Северна Корея (КНДР) Зу Уанг Хуан. И двамата дипломати заявиха определен интерес към дейността на Националното изложение в Орешак. Обсъдиха се  и конкретните предложения за участие на занаятчии и художници приложници в предстоящата през м. май 2013 г. в Националното изложение национална изложба с международно участие.

 

Амбицията на общинското ръководство и на ръководството на Националното изложение е културната институция в Орешак да се развива като съвременен и функционален арт център, в който традиционно и модерно изкуство вървят ръка за ръка. Конкретната цел е с мащабната изложба догодина Изложението да си върне славата на международен център на художествените занаяти и приложните изкуства.

 

източник: в. Троян 21

© 2016 НИХЗИ - Орешак. Всички права запазени.